ID-10027623.jpgAz elvárások talán egy kicsit erős szó, arról lesz itt szó, hogy mi milyen elképzelések mentén indultunk neki a dolognak. Rögtön az elején elmondanám, hogy semmi lemondás, az igazi fehér, habos ruhás, hercegnős (itt csak a keltett illúzió végett, nem a habos ruha a lényeg) esküvő a cél, koszorúslányokkal, vendégekkel, szép polgári szertartással, tányérszervizes vacsorával, zenével, mulatsággal, stb., azaz mint láthatod, mindent szeretnénk, amit a drága esküvők is tudnak, csak éppen azt is leszögeztük az elején, hogy 1 millió Ft alatt szeretnénk maradni. Sőt, igazából nagyon közelíteni sem szeretnénk az összköltséggel az 1 millió Ft-hoz. Valahol a 650.000 Ft környékén húztuk meg a felső határt. Ami elsőre azért nem tűnik igazán kevésnek, de ha összevetjük és ár-érték arányban nézzük, akkor bizony ez egy nagyon nehezen tartható határ. Mi megcsináljuk. Semmiről nem mondunk le, mégsem költünk többet.

Nem úgy szeretnénk a pénzt megspórolni, hogy elmegyünk az anyakönyvvezetőhöz tízen, lezavarjuk a szertartást, aztán megvacsorázunk valami olcsó étteremben. Így is lehet, van, aki így csinálja, mert így szeretné és ezzel nincs is gond. Ami itt most a lényeg, hogy mi nem így szeretnénk. Mi valóban olyan "igazi" esküvőt szeretnénk, amilyet sokan mások is. Igen, tudom, most jön az, hogy de hát ez lehetetlen, ha mindent összevetünk ezt már csak milliókból lehet megoldani. Mi megoldjuk kevesebből. Jóval kevesebből. Mindezt úgy, hogy minden meseszép lesz, és nem mondunk le semmiről.

Amikor az ember elkezdi összeszedni magában, hogy mikkel jár az esküvő, azt veszi észre, hogy a lista csak nő és nő, és persze a listán semmi sincsen ingyen, sőt! Teljesség igénye nélkül csak hogy néhány dolgot mondjak Nektek.

  • meghívók, menükártya, ültetőkártya, köszönőkártya
  • helyszín bérlése, díszítése
  • szállás a messziről érkező vendégek részére
  • szertartás
  • vacsora, ital
  • esküvői torta
  • fotós
  • ceremóniamester/vőfély
  • zenész/zenekar
  • ruha, kellékek

Nem is sorolnám most tovább, de már foghatjuk a fejünket, hogy tyűha mennyi minden, és még bőven lehetne tovább sorolni. Megtehetjük, hogy elkezdünk a sorból kihúzni dolgokat, lemondunk erről-arról, és így faragunk a költségeken. Azonban mi nem így szeretnénk. Mi nem így csináljuk. Ragaszkodunk dolgokhoz, és addig megyünk, addig ötletelünk, amíg minden olyan, és úgy lesz, ahogyan szeretnénk.

Mint láthatjátok valóban olyan esküvő szervezését követhetitek végig a blogon, amiben minden részletre kiterjedően figyelünk, amiben minden van, ami kell a boldog, és valóban felejthetetlen nagy naphoz. Mégis segítek abban, hogyha úgy érzed, hogy Te is ezt szeretnéd, de számodra ez nem megengedhető, hogyan lesz mégis az álomból elérhető valóság!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoszervezesokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr525780299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lagziguru 2014.02.16. 16:59:40

Ha az ital nélküli vacsora menü kb. 400.000-be kerül,
hogy jön ki 150 ezerből értékelhető munkát biztosító: fotós, ceremóniamester/vőfély, zenész/zenekar?

szAida 2014.02.16. 17:05:02

@lagziguru: Kedves Lagziguru!
Nem teljesen tudom, hogy honnan jöttek ki ezek a számok, talán a 400.000 Ft a másik cikkem alapján, bár én abban esküvői vacsora menüt/helyszínt itallal, teljes ellátással (menü, édes-sós sütemények stb.) írtam ~380.000 Ft-ért. A 150.000 Ft sem teljesen tiszta, hogy miből jött le, mivel összesen ~650.000 Ft-os költségről beszélünk. Így tehát az esküvői vacsora menü után még 270.000 Ft szabad keret marad. Minden esetre azt javaslom, hogy időnként térjen vissza a blogra és kövesse nyomon a bejegyzéseimet, mert mindent le fogok írni. Biztosíthatom, hogy nem lesz az esküvőnk és az esküvőnkön szereplő szolgáltatók "értékelhetetlen" kategória, ezt be is fogom bizonyítani utólag fotókkal, beszámolóval. Nem mindig és minden csak a pénz kérdése.

lagziguru 2014.02.17. 11:21:58

Szia szAida! Valóban rosszul számoltam egy százassal.
Megjegyzésem arra irányul, hogy irányadónak szánod a költségeket, holott mindenkinek más a szép a jó és az értékes, és nyilván kis létszámnál alacsonyabb az összeg, viszont a közép-felső kategóriás szolgáltatóknál már borul a maradék összeg (még nem elrugaszkodva- fotós: alap 150.000, CM alap 150.000, zenekar 200.000 = 500.000 ).
Léteznek tehetséges szolgáltatók, akiket össze lehet szedni kicsit olcsóbban, és biztosan meg tudod oldani.
De ne menjünk el "csináld magad szélsőségbe", mert ez a típusú megközelítés sem az átlagot képviseli.
Egyébként hajrá, drukkolok és figyelek!!!

szAida 2014.02.17. 11:24:39

@lagziguru: Igen, megértem, amit ír, azzal is teljesen tisztában vagyok, hogy mindenkinek más a szép és értékes, én csupán azt próbálom itt felvázolni, hogy az érték nem biztos, hogy a millióknál kezdődik. Meg fog lepődni, hogy milyen szolgáltatókat találtam messze elmaradva az Ön által írt összegektől. Mindenről írni fogok! Viszont abban egyetértek, hogy az átlagárak ezek. Sajnos.

Nem szeretnék túlzott szélsőséget képviselni, inkább csak okosan szeretném ezt az egészet. Aztán pedig meg is osztani, ahogyan csináltam. :)

lagziguru 2014.02.17. 13:19:56

Én is tudom az árakat (alsó, felső és közép) , azért figyelem a személetformáló írásokat :)
süti beállítások módosítása