ID-100180920.jpgMikor legyen az esküvőnk? Függ-e a költség nagysága az esküvő időpontjától? Nagyon is függ tőle, meglepő, hogy mennyire! Első fontos dolog, hogy érdemes azt tudni, hogy sok szolgáltatót (helyszín, ceremóniamester, zenész stb.) már fél, vagy akár 1 évvel korábban is lefoglalnak a párok. Így fontos ezt is figyelembe venni, amikor a számunkra megfelelő időpontot keressük. Mi úgy döntöttünk, hogy maradunk a klasszikus nyári esküvőnél (szabadtéri esküvőt szeretnénk), bár elárulom, hogy még költségkímélőbb a kevésbé keresett évszakokban tartott beltéri esküvő, például akár novemberben. Ha bevállalósak vagytok, így is lehet! Mivel nem keresett időpontok, költségben is jóval alacsonyabb lesz. Mi végül maradtunk az augusztusnál, de meglepő, hogy még napok között is tízezrek múlnak! Lássuk, mire kell figyelni!

Első gondolatunk a szombati esküvő volt. Mikor máskor házasodnánk, ha nem szombaton? Aztán vagy már foglaltak voltak a helyszínek, vagy pofa-szaggató árajánlatokat kaptunk vissza, és így terelődött át a figyelmünk a pénteki napokra. Próbálkozzunk a péntekkel! Hirtelen sokkal több helyszín volt szabad, ráadásul a helyszínek 80%-a kedvezményes árajánlatot adott a hétköznapra való tekintettel. Ez a kedvezmény, akár a 100.000 Ft-ot is eléri egy kisebb, kb. 50 fős esküvőnél. Igaz, micsoda összegeket jelent? És ha még ez nem elég, tapasztalataim azt mutatják, hogy az egyéb szolgáltatók többsége is kedvezményt ad a hétköznapra való tekintettel.

Elbizonytalanodtál a pénteki nap gondolatán? Miért ne érne meg egy szabadnapot az esküvő? Miért ne tudna a násznép is egy szabadnapot rááldozni erre, főleg, hogyha idejében szólunk nekik az eseményről? Miért kéne úgy csinálni, mint mindenki más? Talán hosszabb lesz a házasság, ha szombaton köttetik, mintha másik napon? Viccnek is buta lenne ez a feltételezés, ne gondolj ilyenekre!

Összesítve, akármilyen hihetetlen is, bizony az időponton is múlnak a költségeink. Ha bátrak vagyunk, akár választhatunk egy őszi vagy téli pénteket, de már a nyári esküvőkkel is beljebb vagyunk a költségekkel, ha "kibékülünk" egy pénteken kötött házassággal. Mi így döntöttünk, és szerintem jól döntöttünk. A násznép elfogadta a döntést, a pénztárcánkban benne marad pár tízes, és mégis minden ugyanolyan szép lesz, mintha szombaton lenne a nagy esemény!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoszervezesokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr465781209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása