ID-10019245.jpgFontos része az esküvőnek a zene, hiszen nincs esküvő jó hangulat nélkül, és nincs jó hangulat zene nélkül. Zene persze többféleképpen lehetséges, de persze a klasszikus talán egy felkért zenekar az esküvőn. Egy jó zenekart persze meg is kell fizetni, az árak ~50e Ft-tól (nagyon amatőr, kezdő, hobbi zenekarok, amik persze lehet, hogy nagyon szuperek is egyben!) egészen a csillagos égig terjedhetnek. Nem ritka a több százezer Ft-os gázsit igénylő zenekar sem, de talán átlagban a 150.000 Ft-os bérről beszélhetünk. Arról ne is beszéljünk, hogy a vacsorára is illik meghívni a tagokat, ami már akár 4-5-6-szor ~10-15e Ft, a tagok számától függően. Mindez ellenére persze sokan mégis a zenekart választják, hiszen hangulata van, és az olyan igazán "esküvős".

Szót ejtenék még az élőzene, zenész által nyújtott formájáról is. Ilyenkor egy személyt kell elképzelni, sokszor szintetizátorral kíséri saját énekét, és nagyon sok tehetséges van közöttük töredékáron a zenekarokhoz képest. Nagyon aranyos, nagyon hangulatos, persze inkább kisebb esküvőkre ajánlott, nem 200-300 fős esetben. Ilyen nagy esküvőknél már mindenképp zenekar vagy DJ kell, bár még ezzel is lehet vitatkozni. Szerintem ha ragaszkodunk az élőzenéhez, de próbáljuk kímélni a pénztárcánkat, mindenképp gondolkodjunk el ezen a lehetőségen.

Nekem szerencsém van, nem érezzük kevesebbnek vagy kevésbé hangulatosnak a DJ által nyújtott zenét sem, így elég hamar elkanyarodtunk a több százezer Ft-os zenekarok világától. Egy DJ olyan zenét játszik, amilyet szeretnénk, modern, ugyanúgy tud hangulatot teremteni, és persze lehet ugyanolyan elegáns is, mint egy zenekar tagja. Sok DJ-től kértem árajánlatot, itt is cseng az esküvő, mint varázsszó, és azért elég sokan kérnek nagyon magas gázsit azért az egy estéért. A sokadik ajánlatkérés után jutott eszembe, hogy az esküvői helyszínünkön a tulajdonos úr említette, hogy az egyik fia DJ és sokszor csinálja a zenét a náluk tartott esküvőkön. Mi lenne hát praktikusabb, gondoltam, mint egy összeszokott banda DJ-jét felkérni. Megkerestem az említett fiatalembert, mindent elmondott, hogy hogyan dolgozik, milyen eszközökkel és 30.000 Ft-os költséget ajánlott az estéért. A szertartás hangosítását és zenéjét is Ő fogja végezni, és az egész eseményen végigkísér minket. Nagyon szimpatikus lett, kommunikatív, aranyos és sok esküvőt végigcsinált már, a helyszínen pedig teljesen ismerősként mozog. Kaptam egy referenciaanyagot is, ami meggyőzött. Őt kértük fel, így nálunk egy DJ fogja nyújtani az egész esemény alatt a zenét, korrekt áron, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó hangulatban!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoszervezesokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr696119867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása